Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Βιογραφικό Λαμπρινής Τζούρκα

Βιογραφικό Λαμπρινής Τζούρκα
(Φθάσαμε ως εδώ να γράφουμε και βιογραφικό... )

Λαμπρινή Τζούρκα

Εξ αφορμής της φίλης, και συγγραφέως, της καλής μου Κατερίνας Παπαθεοδώρου - Σταματίου - Δεσπότη (Δε.στα.πα) ιδού και το βιογραφικό μου...

Ένα βιογραφικό που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πιάσω κάποια εργασία, αλλά για να γνωρίσετε την συγγραφέα, ποιήτρια... λογοτέχνιδα γενικώς... Λαμπρινή Τζούρκα... δηλαδή την υπογράφουσα.

Μάλιστα...

Λοιπόν...

Λαμπρινή Τζούρκα...
Γεννήθηκα το 1968 στον Πειραιά, κι έκτοτε κατοικώ στο Πέραμα (προάστιό του) εκτός από κάποια μικρά διαλείμματα.

Είμαι μουσικός (Εκπαιδευτικός Μουσικής) στο επάγγελμα (καθηγήτρια μουσικής σε δύο Δημοτικά Σχολεία στο Πέραμα ) και... μού αρέσει η μουσική (βεβαίως), ο αθλητισμός (υπήρξα παίχτρια του βόλλεϋ και του πινγκ - πονγκ στον Γυμναστικό Σύλλογο Περάματος).   Γνωρίζω Αγγλικά (επίπεδο Proficiency- C2) και Γαλλικά (επίπεδο C1).   Επί του παρόντος είμαι φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο ΤΜΣ (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) στο οποίο εισήχθηκα με Πανελλήνιες εξετάσεις το 2013.

Η συγγραφή δεν ήτανε στα χόμπυ μου.  Άρχισα να γράφω στο ημερολόγιό μου, όταν ήμουνα μικρή, επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα ημερολόγιο, κι όχι για να εκδώσω την αυτοβιογραφία μου.  Όταν το ημερολόγιο αυτό καταστράφηκε, σταμάτησα να γράφω.

Ποίηση δεν έγραφα τότε, παρά μόνον καναδυό ποιήματα, τα οποία βγήκαν από μια μικρή ανάγκη μου. (Δεν υπάρχουν πουθενά... έχουνε χαθεί... )...

Όλα αυτά άλλαξαν με το ίντερνετ, όπως κι η ζωή μου άλλαξε.  Όταν χρειάστηκε να κάνω το πρώτο μου ιστολόγιο (blog),  κάπου το 2009, όλα ήτανε για μένα καινούργια (η τεχνολογία, το ίντερνετ, οι πληροφορίες... )  Η εικόνα ήτανε σημαντικό έναυσμα για μένα, για να με κατακτήσει αυτή η  τεχνολογία.  Τώρα είμαι σε σημείο να έχω πάνω από 50 blog, στα οποία γράφω αυτά που με ενδιαφέρουν.

Έτσι ξεκίνησε κι η λογοτεχνική μου ανησυχία.  Με ένα μπλογκ.   Ήταν το "λίγες γραμμές έτσι... χωρίς πρόγραμμα... "

Εδώ έγραφα, έγραφα... έγραφα διάφορα πράγματα που με ενδιαφέρανε, με κάποια εικόνα, πάντα, να τα συνοδεύει.  Από αυτό το blog προήλθε το πρώτο μου βιβλίο, το "λίγες γραμμές... έτσι... " που δημιουργήθηκε και εκδώθηκε το 2017.

Η ιδέα, γι' αυτήν την έκδοση, (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ, οι εκδόσεις μου) ήτανε της μητέρας μου, η οποία μού είπε... "Γιατί όχι κι εσύ; Γιατί να μην εκδώσεις αυτά που γράφεις!"  Επίσης, ένα άλλο κριτήριο ήτανε ότι όλα όσα είχα γράψει ήθελα να μείνουνε... (όχι στην αιωνιότητα)... αλλά στα ανήψια μου... Τέλος, μία τρίτη αιτία ήτανε οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου και γενικώς κάποιοι που ίσως να ενδιαφερόντουσαν γι΄ όλα αυτά και θα ήτανε πραγματικά ωραίο να  τα μοιραζόμουνα μαζύ τους.  Με λίγα λόγια,  έγινα συγγραφέας και ποιήτρια (όπως λένε κάποιοι, που χαρακτηρίζουν ποίηση αυτά που είναι γραμμένα στο "λίγες γραμμές... έτσι... ").

Φέτος, (το 2019) ήρθε η ώρα για το δεύτερο μα και το τρίτο βιβλίο μου.   Η ύλη προήλθε από ένα  άλλο μου blog, το "Ποίηση... του λεπτού..."  Οι λόγοι εκδόσεως ήτανε οι ίδιοι, αλλά στην αρχή υπήρξε κάποια δειλία εκ μέρους μου:  "Θα ήτανε καλό να συνεχίσω;"  Αυτό αναρωτήθηκα κι όταν πέρασε το στάδιο της επιφύλαξης ήρθαν και τα καινούργια πόνηματά μου.   Από τις εκδόσεις μου, λοιπόν, (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ), βγήκε το "Ποίηση του λεπτού... " και το "Ποίηση του λεπτού... για παιδιά..."

Στο πρώτο, στο "Ποίηση του λεπτού... " έχω βάλει ποιήματα, συνοδευόμενα από μία εικόνα πάντα, και στο δεύτερο, στο "Ποίηση του λεπτού... για παιδιά..." έχω κάνει το ίδιο, μόνον που πρόσθεσα μία ασπρόμαυρη ζωγραφιά για να χρωματίσουν τα παιδιά, αφού διαβάσουν και εμπνευστούν απ' το ποίημά μου ή ακόμα... και πριν μάθουν να το διαβάζουν... (γιατί όχι... )...

Ελπίζω σε αυτά τα δυο βιβλία... και ελπίζω και για κάποιο τέταρτο βιβλίο μου, (πάλι με ύλη από κάποιο ιστολόγιό μου) αλλά είναι λίγο νωρίς ακόμα.  Όταν θα είμαι έτοιμη θα σάς το γνωρίσω.

Μετά τιμής,

Λαμπρινή Τζούρκα

Υ.Γ. Κι επειδή μου αρέσουν οι εικόνες... το ίδιο κείμενο... εικονογραφημένο...


Βιογραφικό Λαμπρινής Τζούρκα
(Φθάσαμε ως εδώ να γράφουμε και βιογραφικό... )

Λαμπρινή Τζούρκα

Εξ αφορμής της φίλης, και συγγραφέως, της καλής μου Κατερίνας  Παπαθεοδώρου - Σταματίου - Δεσπότη (Δε.στα.πα) ιδού και το βιογραφικό μου...

Ένα βιογραφικό που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πιάσω κάποια εργασία, αλλά για να γνωρίσετε την συγγραφέα, ποιήτρια... λογοτέχνιδα γενικώς... Λαμπρινή Τζούρκα... δηλαδή την υπογράφουσα.

Μάλιστα...

Λοιπόν...

Λαμπρινή Τζούρκα...
Γεννήθηκα το 1968 στον Πειραιά, κι έκτοτε κατοικώ στο Πέραμα

Πέραμα

(προάστιό του) εκτός από κάποια μικρά διαλείμματα.

Είμαι μουσικός (Εκπαιδευτικός Μουσικής)

μουσική 

στο επάγγελμα (καθηγήτρια μουσικής σε δύο Δημοτικά Σχολεία στο Πέραμα ) και... μού αρέσει η μουσική (βεβαίως), ο αθλητισμός (υπήρξα παίχτρια του βόλλεϋ και του πινγκ - πονγκ στον Γυμναστικό Σύλλογο Περάματος). 

ΓΣΠ

Γνωρίζω Αγγλικά (επίπεδο Proficiency- C2) και Γαλλικά (επίπεδο C1).   Επί του παρόντος είμαι φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

στο ΤΜΣ (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) στο οποίο εισήχθηκα με Πανελλήνιες εξετάσεις το 2013.

Η συγγραφή δεν ήτανε στα χόμπυ μου.  Άρχισα να γράφω στο ημερολόγιό μου,

ημερολόγιο με κλειδιά

όταν ήμουνα μικρή, επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα ημερολόγιο, κι όχι για να εκδώσω την αυτοβιογραφία μου.  Όταν το ημερολόγιο αυτό καταστράφηκε, σταμάτησα να γράφω.

Ποίηση δεν έγραφα τότε, παρά μόνον καναδυό ποιήματα, τα οποία βγήκαν από μια μικρή ανάγκη μου.
ποίημα για το ποδήλατο... 

(Δεν υπάρχουν πουθενά... έχουνε χαθεί... )...

Όλα αυτά άλλαξαν με το ίντερνετ, όπως κι η ζωή μου άλλαξε.  Όταν χρειάστηκε να κάνω το πρώτο μου ιστολόγιο (blog), 


κάπου το 2009, όλα ήτανε για μένα καινούργια (η τεχνολογία, το ίντερνετ, οι πληροφορίες... )  Η εικόνα ήτανε σημαντικό έναυσμα για μένα, για να με κατακτήσει αυτή η  τεχνολογία.  Τώρα είμαι σε σημείο να έχω πάνω από 50 blog, στα οποία γράφω αυτά που με ενδιαφέρουν.

Έτσι ξεκίνησε κι η λογοτεχνική μου ανησυχία.  Με ένα μπλογκ.   Ήταν το "λίγες γραμμές έτσι... χωρίς πρόγραμμα... "


Εδώ έγραφα, έγραφα... έγραφα διάφορα πράγματα που με ενδιαφέρανε, με κάποια εικόνα, πάντα, να τα συνοδεύει.  Από αυτό το blog προήλθε το πρώτο μου βιβλίο, το "λίγες γραμμές... έτσι... "

Λαμπρινή Τζούρκα
λίγες γραμμές... έτσι... 
2017
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ

 που δημιουργήθηκε και εκδώθηκε το 2017.

Η ιδέα, γι' αυτήν την έκδοση, (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ, οι εκδόσεις μου) ήτανε της μητέρας μου, η οποία μού είπε... "Γιατί όχι κι εσύ; Γιατί να μην εκδώσεις αυτά που γράφεις!"

με την μητέρα μου, κα Ευγενία Τζούρκα
στην πρώτη μου βιβλιοπαρουσίαση 
στο Δημαρχείο Περάματος

 Επίσης, ένα άλλο κριτήριο ήτανε ότι όλα όσα είχα γράψει ήθελα να μείνουνε... (όχι στην αιωνιότητα)... αλλά στα ανήψια μου... Τέλος, μία τρίτη αιτία ήτανε οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου και γενικώς κάποιοι που ίσως να ενδιαφερόντουσαν γι΄ όλα αυτά και θα ήτανε πραγματικά ωραίο να  τα μοιραζόμουνα μαζύ τους.  Με λίγα λόγια,  έγινα συγγραφέας και ποιήτρια (όπως λένε κάποιοι, που χαρακτηρίζουν ποίηση αυτά που είναι γραμμένα στο "λίγες γραμμές... έτσι... ").

Φέτος, (το 2019) ήρθε η ώρα για το δεύτερο μα και το τρίτο βιβλίο μου.   Η ύλη προήλθε από ένα  άλλο μου blog, το "Ποίηση... του λεπτού..."


 Οι λόγοι εκδόσεως ήτανε οι ίδιοι, αλλά στην αρχή υπήρξε κάποια δειλία εκ μέρους μου:  "Θα ήτανε καλό να συνεχίσω;"  Αυτό αναρωτήθηκα κι όταν πέρασε το στάδιο της επιφύλαξης ήρθαν και τα καινούργια πόνηματά μου.   Από τις εκδόσεις μου, λοιπόν, (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ),


βγήκε το "Ποίηση του λεπτού... "

Λαμπρινή Τζούρκα
Ποίηση του λεπτού... 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ

και το "Ποίηση του λεπτού... για παιδιά..."

Λαμπρινή Τζούρκα
Ποίηση του λεπτού... για παιδιά... 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ

Στο πρώτο, στο "Ποίηση του λεπτού... " έχω βάλει ποιήματα, συνοδευόμενα από μία εικόνα πάντα, και στο δεύτερο, στο "Ποίηση του λεπτού... για παιδιά..." έχω κάνει το ίδιο, μόνον που πρόσθεσα μία ασπρόμαυρη ζωγραφιά για να χρωματίσουν τα παιδιά,

ασπρόμαυρη ζωγραφιά

αφού διαβάσουν και εμπνευστούν απ' το ποίημά μου ή ακόμα... και πριν μάθουν να το διαβάζουν... (γιατί όχι... )...

Ελπίζω σε αυτά τα δυο βιβλία... και ελπίζω και για κάποιο τέταρτο βιβλίο μου,

Μικρέ μου φίλε.. 

(πάλι με ύλη από κάποιο ιστολόγιό μου) αλλά είναι λίγο νωρίς ακόμα.  Όταν θα είμαι έτοιμη θα σάς το γνωρίσω.

Μετά τιμής,

Λαμπρινή Τζούρκα


4 σχόλια:

Κυκλαμίνα είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την έκπληξη, Λαμπρινή! Ε, μα! Το βιογραφικό για έναν άνθρωπο που δημιουργεί, είναι πάντα απαραίτητο!
Χαίρομαι που μ' άκουσες και το ετοίμασες κιόλας!

Για να μην ξεκινήσεις ευχαριστίες (και τα παλιά γνωστά) παραπέμπω μόνη μου, ότι σου "έκλεψα" το βιογραφικό σου. Εντάξει;

...Κόψε κι εκείνον τον πρόλογο ... που "στεφανώνει" εμένα!
Άδικο για την Λαμπρινή, δεν πρέπει!

Φιλιά και πάντα Ανοδικές Πορείες!

https://katerinadestapa.blogspot.com/2019/08/blog-post_93.html

Lamprini Sol είπε...

ευχαριστώ πολύ, ο πρόλογος είναι απαραίτητος... κι εδώ δεν έχουμε ένα σκέτο βιογραφικό... Έχουμε το δικό μου, όπου ήθελα να σε ευχαριστήσω... και να δείξω τα αισθήματά μου στην ιδέα ενός βιογραφικού... (δεν μού αρέσει να μιλάω πολύ για μένα... )...

ευχαριστώ, καλές επιτυχίες και σε σένα συγγραφέα μου... με υγεία και πάντα χαρές...

καλημέρα...

Κυκλαμίνα είπε...

(δεν μού αρέσει να μιλάω πολύ για μένα... )...

Αγαπημένη μου Λαμπρινή!
ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑ κι ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στα ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ενδιαφέροντά σου και γενικά στη ζωή σου!

...Επέστρεψα, έπιασα για λίγο καρέκλα και είδα, πως πρέπει να "μιλάς" ποιο πολύ για σένα, γιατί εσύ είσαι η ΠΗΓΗ! (Το νερό, που λένε. Το χρήσιμο!)
Το να "δείχνεις" τον κουβά... (εμένα), αδικείς το Θείο Δώρο που σου ανήκει!
Α-Δ-Ι-Κ-Ο!
81 προβολές εδώ και 264 στην δική μου αντιγραφή... ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ! ΦΑΟΥΛ, ΜΕΓΑ!
...Διόρθωσε επειγόντως, ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!

Φιλιά στην μαμά και στην Λαμπρινή! (...και μόλις την "δεις", να την μαλώσεις, εκ μέρους μου! Εντάξει;)

Lamprini Sol είπε...

Κατερίνα (Κυκλαμίνα μου) Παπαθεοδώρου - Σταματίου - Δεσπότη... μία απλή ανάρτηση έκανες... σαν καλή δημοσιογράφος σε εφημερίδα... Κανείς δεν κοιτά ποιος έγραψε την είδηση... όλοι κοιτούν... την είδηση... Δεν υπάρχει λόγος να μιλάς πολύ για σένα...
εγώ, ευχαριστώ πάρα πολύ, καλόν μήνα νάχετε με υγεία...και μονον ευχάριστες ειδήσεις...

Η είδηση δεν είναι μόνον το βιογραφικό μου... είναι ότι κάποιος ασχολήθηκε με αυτό... και έτσι προβάλω το μπλογκ σου...

καλές επιτυχίες στα όμορφα μπλογκ σου, και μόνον με ευχάριστες ειδήσεις...

" 264 στην δική μου αντιγραφή" πολύ χαίρομαι γι' αυτό γιατί το έβαλα... παντού... Η διαφήμιση... πέτυχες... (η δική μου διαφήμιση.. ) Τώρα ελπίζω το βιβλίο να πάρει τον δρόμο του, όπως και το πρώτο μου, ο "λίγες γραμμές... έτσι..." Για να δούμε... ένα καινούργιο ταξείδι αρχίζει...

φιλιά κι ευχαριστώ... όλα καλά... καλή μου φίλη και συγγραφέα Κατερίνα Παπαθεοδώρου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

.βιβλιοπαρουσίαση (14) 1η παρουσίαση (8) 2017 (2) 2019 (1) 2η παρουσίαση (6) 3η βιβλιοπαρουσίαση (1) 3η παρουσίαση (5) 4η παρουσίαση (2) 5η παρουσίαση (1) Αγγλικά (1) Αθήνα (3) απόσπασμα (2) απουσία (1) Αστοριανή (1) Αφιερωμένο... (4) βιβλία (3) βιβλίο (2) βιβλιοπαρουσίαση (17) βίντεο (4) βιογραφικό (2) βιογραφικό Λαμπρινής Τζούρκα (1) Βόλος (2) γιαγιά (1) Γιώτα Σπανού - Στρατή (1) δεύτερο βιβλίο (1) Δημαρχείο (1) Δήμητρα (2) Δήμητρα Σ. (1) δώρο (1) εγώ (2) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΤΡΑΣ (1) εξώφυλλο (2) ευχαριστώ (3) ευχές (1) Ζακ Πρεβέρ (2) ζωγραφιά (4) Θεσσαλονίκη (5) Θησείο (4) Ιταλία (1) Ιωάννα (1) καλή επιτυχία (1) Κατερίνα Παπαθεοδώρου - Σταματίου (7) Κάτια (1) καφετέρια (1) κριτική (20) Λαμπρινή Τζούρκα (41) Λίγες γραμμές... έτσι... (37) Μαργαρίτα (1) μετάφραση (1) μητέρα (3) μουσική (1) Νίκος Κ. (1) Ντίνα Π. (1) Οδέτη (1) παιδί (2) Παράλιον Άστρος (2) Πειραιάς (7) Πέραμα (13) περιγραφή του βιβλίου (2) Πήλιο (1) ποίημα (1) ποίηση (2) Ποίηση του λεπτού... (27) Ποίηση του λεπτού... για παιδιά... (19) Ποίηση... του λεπτού... (4) Ποίηση... του λεπτού... για παιδιά... (5) πρόβλημα (1) πρόσκληση (4) πρώτη ανάρτηση (1) Σοκολά (1) Σοφία Χ. (1) συγκίνηση (1) συνέντευξη (1) σχολείο (1) τέχνη (1) τραγούδι (3) τρίτο βιβλίο (2) υπογραφή βιβλίου (1) φίλος (2) Φλώρα (1) Φλώρα Ματτέ (1) φωτογραφία (6) cafe θέα/tron (1) Elis (1) facebook (3) google (1) JUST11 (2) Poli Militou (1)